🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Koristemaalari

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Koristemaalari on erilaisiin pintakäsittelytöihin erikoistunut maalari, joka viimeistelee uutta ja entisöi vanhaa. Työtehtävät voivat vaihdella kirkon saarnastuolin kultamaalauksesta kreikkalaisravintolan pylväiden marmorointiin ja vanhan asuintalon sisätilojen koristeluun. Ammatissa tarvitaan vankkaa käsityö- ja maalaustaitoa sekä vanhojen rakennus- ja

Lue lisää ammatista Koristemaalari

Koristemaalari on erikoismaalari, joka viimeistelee uutta ja entisöi vanhaa. Koristemaalari maalaa koristemaalauksia erilaisin tekniikoin rakennuksiin, sisätiloihin, kalusteisiin ja huonekaluihin.

Tyypillisiä koristemaalarin tekemiä pintakäsittelytöitä ovat entisöinti, maalaaminen, lakkaus, petsaus, koristemaalaus, ootraus, marmorointi ja kultaus.

Lue lisää ammatista Koristemaalari

Koristemaalarit työskentelevät tavallisesti ammatinharjoittajina (yrittäjinä). Työpaikkoja on myös koristemaalaukseen ja entisöintiin erikoistuneissa yrityksissä.

Kultaajat työskentelevät pääasiassa yrittäjinä, mutta osa toimii kehys- ja kultausliikkeiden palveluksessa. He voivat työskennellä myös taidemuseoissa.

 

Monilla koristemaalareilla on jokin maalaus-, puu- tai entisöintialan ammattikoulutus.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon artesaani.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös pintakäsittelyalan perustutkinnon, jolloin tutkintonimike on maalari.

Perustutkinnot voi

Lue lisää ammatista Koristemaalari
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset