Koristemaalari on erilaisiin pintakäsittelytöihin erikoistunut maalari, joka viimeistelee uutta ja entisöi vanhaa. Työtehtävät voivat vaihdella kirkon saarnastuolin kultamaalauksesta kreikkalaisravintolan pylväiden marmorointiin ja vanhan asuintalon sisätilojen koristeluun. Ammatissa tarvitaan vankkaa käsityö- ja maalaustaitoa sekä vanhojen rakennus- ja

Lue lisää ammatista Koristemaalari

Koristemaalari on erikoismaalari, joka viimeistelee uutta ja entisöi vanhaa. Koristemaalari maalaa koristemaalauksia erilaisin tekniikoin rakennuksiin, sisätiloihin, kalusteisiin ja huonekaluihin.

Tyypillisiä koristemaalarin tekemiä pintakäsittelytöitä ovat entisöinti, maalaaminen, lakkaus, petsaus, koristemaalaus, ootraus, marmorointi ja kultaus.

Lue lisää ammatista Koristemaalari

Koristemaalarit työskentelevät tavallisesti ammatinharjoittajina (yrittäjinä). Työpaikkoja on myös koristemaalaukseen ja entisöintiin erikoistuneissa yrityksissä.

Kultaajat työskentelevät pääasiassa yrittäjinä, mutta osa toimii kehys- ja kultausliikkeiden palveluksessa. He voivat työskennellä myös taidemuseoissa.

 

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset