🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Koulupsykologi toimii oppilaitoksissa oppilaiden psyykkisen terveyden tukena ja konsultoi tarvittaessa asioita eteenpäin. Koulupsykologi auttaa oppilasta mm. oppimisvaikeuksissa ja erilaisissa kriiseissä. Psykologi kirjoittaa tarvittavat lausunnot jatkotutkimuksia tai opetusjärjestelyjä sekä hoitoja varten.

Koulupsykologin työhön kuuluu psykologisten arviointien teko. Lisäksi työhön kuuluu konsultointia ja muuta neuvontaa. Koulupsykologin työn tavoitteena on lisätä vanhempien, lapsen ja opettajien kokonaiskäsitystä ja ymmärrystä vallitsevasta tilanteesta. Koulupsykologi auttaa suunnittelemaan tarvittavia jatkotoimenpiteitä oppilaan hyvinvoinnin edistämiseksi.

K

Lue lisää ammatista Koulupsykologi

Koulupsykologi työskentelee oppilaitoksissa. Usein työpaikka löytyy kunnan palveluksesta peruskoulusta, mutta koulupsykologin työ voi löytyä myös esimerkiksi korkeakoulusta.

Kaikki psykologit ovat käyneet maisterin opinnot yliopistoissa pääaineenaan psykologia. Tutkintoon kuuluu pakollinen viiden kuukauden mittainen työharjoittelu. Maisteriksi opiskelu kestää noin 5–5,5 vuotta. Psykologiaa on mahdollista opiskella Helsingin, Jyväskylän, Turun, Tampereen tai Itä-Suomen yliopistoissa.

Psykologian opintojen jälkeen on mahdollista

Lue lisää ammatista Koulupsykologi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Koulupsykologi tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 902 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 906 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 876 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Koulupsykologi

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 902 EUR
  • 3 906 EUR
  • 3 876 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset