🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Psykoterapeutit antavat vastaanotoillaan psykoterapiaa eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville asiakkailleen. Psykoterapia on vaativaa ihmissuhdetyötä, jossa pyritään keskustelun keinoin mm. hoitamaan erilaisia elämän kriisejä ja helpottamaan mielenterveyden ongelmia sekä palauttamaan työ- ja toimintakyky. Psykoterapeuttien koulutustaustat

Lue lisää ammatista Psykoterapeutti

Psykoterapeutin tehtävänä on antaa eettisesti ja lääketieteellisesti hyväksyttyä vuorovaikutuksellista hoitoa ja kuntoutusta henkilöille, joille psykoterapia on joko keskeinen oireiden lievittämiseen ja toimintakyvyn kohentamiseen tähtäävä hoitomuoto tai muuta hoitoa, esimerkiksi lääkehoitoa, täydentävä hoito.

 

Psykoterapiassa mielenterveysongelmia ja elämän

Lue lisää ammatista Psykoterapeutti

Valtio, kunta tai sairaanhoitopiiri: työpaikkana voi olla esimerkiksi mielenterveystoimisto, terveyskeskus tai sairaala.

 

Psykoterapeutit toimivat usein itsenäisinä ammatinharjoittajina (yrittäjinä), jotka vastaanottavat asiakkaita omilla yksityisvastaanotoillaan. Ammatinharjoittajina toimitaan myös sivutoimisesti.

 

Psykoterapeutteja työskentelee myös

Lue lisää ammatista Psykoterapeutti

Psykoterapeuttikoulutus, jota järjestävät mm. yksityiset psykoterapiakoulutusyhteisöt ja yliopistojen psykologian laitokset. Psykoterapeuttikoulutus koostuu teoreettisesta koulutuksesta, työnohjauksessa tapahtuvasta psykoterapeuttisesta potilastyöstä sekä koulutuspsykoterapiasta.

 

Psykoterapeuttikoulutus suoritetaan yleensä työn ohessa, ja se kestää 3-6

Lue lisää ammatista Psykoterapeutti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Psykoterapeutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 808 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Psykoterapeutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 808 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset