🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Neuropsykologi on neuropsykologiaan erikoistunut psykologi. Neuropsykologia on psykologian erikoisala, joka tutkii ihmisen tiedonkäsittelytoimintoja, käyttäytymistä ja tunnesäätelyä. Neuropsykologialla on liittymäkohtia psykologiaan, neurologiaan ja psykiatriaan.

Lähteet: Mehiläinen, Opintopolku

Neuropsykologi tutkii kognitiivista toimintakykyä, jolla tarkoitetaan muistiin, oppimiskykyyn ja yleiseen älylliseen suoriutumiseen liittyviä taitoja sekä kykyä säädellä omaa tunne-elämää ja toimintaa. Neuropsykologin tutkimuksissa on tavoitteena arvioida, millä tavoin henkilön kognitiivinen toimintakyky toimii ja tunnistaa mahdollisia heikentyneitä

Lue lisää ammatista Neuropsykologi

Neuropsykologeja työskentelee esimerkiksi sairaaloiden psykiatrisilla klinikoilla ja osastoilla, terveyskeskuksissa, kouluissa, työvoimatoimistoissa, sosiaalitoimessa sekä yritysten ja työklinikoiden palveluksessa. Osa toimii ammatinharjoittajina ja yrittäjinä.

Neuropsykologian erikoispsykologikoulutus on suunnattu laillistetuille psykologeille, joilla on kliinisen neuropsykologian työtehtävissä hankittua ammatillista perehtyneisyyttä, mahdollisuus työskennellä neuropsykologian alaan liittyvissä työtehtävissä koulutuksen aikana sekä jo hankittua neuropsykologian alan työnohjausta ja täydennyskoulutusta.

Neuropsykol

Lue lisää ammatista Neuropsykologi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Neuropsykologi tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 220 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Neuropsykologi

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 220 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset