Palkka ja tietoa ammatista Matkailutoimen johtaja

Matkailutoimen johtaja suunnittelee, koordinoi ja johtaa matkailutoimintaa kaupunkien ja kuntien matkailutoimistoissa sekä alueellisissa ja valtakunnallisissa matkailuorganisaatioissa. Työ edellyttää laajan matkailualan tuntemuksen lisäksi mm. markkinointiosaamista, organisointitaitoja ja johtamistaitoja.

Matkailutoimen johtajalla on kokonaisvastuu kunnan, kaupungin tai jonkin alueen matkailupalvelujen kehittämisestä ja markkinoinnista. Keskeistä työssä on matkailutoiminnan ja matkailupalvelujen strateginen suunnittelu, kehittäminen ja räätälöinti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Matkailutoimistot, matkailuneuvonnat ja matkailuorganisaatiot antavat

Lue lisää ammatista Matkailutoimen johtaja

Matkailutoimenjohtajia työskentelee kaupunkien ja kuntien matkailutoimistoissa, muissa alueellisissa ja valtakunnallisissa matkailuorganisaatioissa sekä matkailuyrityksissä ja matkailujärjestöissä.

 

Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa voi opiskella matkailututkimusta. Ylempi korkeakoulututkinto on yhteiskuntatieteiden maisteri. Alempi korkeakoulututkinto on yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

Useat yliopistot muodostavat yhdessä matkailualan verkostoyliopiston. Matkailualan verkostoyliopisto järjestää matkailualan monitieteistä perus- ja

Lue lisää ammatista Matkailutoimen johtaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset