🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Matkailuyrittäjä toimii erilaisia matkailupalveluja tuottavana yrittäjänä tai ammatinharjoittajana. Matkailualan yrityksiä ovat muun muassa ohjelmapalveluyritykset, loma- ja matkailukeskukset sekä majoitusyritykset ja maaseutumatkailuyritykset. Työ on asiakaspalvelua, joka edellyttää palveluhenkisyyttä, luovuutta, joustavuutta, vastuuntuntoa ja kielitaitoa.

Lue lisää ammatista Matkailuyrittäjä

Matkailuyrittäjä, joka on erikoistunut ohjelmapalveluihin, tuottaa matkailijoille ohjelmapalvelukokonaisuuksia, jotka voivat liittyä esimerkiksi luonto-, liikunta-, kulttuuri- ja terveysmatkailuun tai erilaisiin tapahtumiin. Matkailuyrittäjä suunnittelee ohjelman sisällön esimerkiksi hotellin asiakkaille. Hän vastaanottaa vieraat ja huolehtii heidän

Lue lisää ammatista Matkailuyrittäjä

Matkailuyrittäjät työskentelevät omissa yrityksissään omistajina, osakkaina tai ammatinharjoittajina. Matkailualan yrityksiä ovat muun muassa ohjelmapalveluyritykset, loma- ja matkailukeskukset sekä majoitusyritykset ja maaseutumatkailuyritykset.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa matkailualan perustutkinnon suuntautuen matkailupalvelujen tuottajaksi.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa matkailun ohjelmapalvelujen ammattitutkinto, maaseutumatkailun ammattitutkinto, matkaoppaan ammattitutkinto ja

Lue lisää ammatista Matkailuyrittäjä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset