🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kotimaan matkaopas opastaa Suomessa sekä koti- että ulkomaisia turistiryhmiä. Omalla asiantuntemuksellaan opas välittää matkailijoille asiantuntevaa tietoa ja myönteisiä elämyksiä matkalla. Useimmat oppaat tekevät osa-aikaista freelancetyötä. Toimeksiantajia ovat matkailu- ja matkatoimistot, opaskeskukset, matkanjärjestäjät, liikenneyhtiöt sekä yritykset.

Lue lisää ammatista Matkaopas (kotimaa)

Matkaopas tekee asiakaspalvelutyötä, jossa opastus tapahtuu asiakkaan toivomusten ja tilauksen mukaisesti. Oppaan on osattava luoda viihtyisä, mukava ja turvallinen ilmapiiri ja pitää huolta tasapuolisesti jokaisesta opastettavastaan.

Kotimaan matkaoppaan työtehtävät vaihtelevat erittäin paljon. Opastustehtäviä on monenlaisia samoin kuin opastettavia ryhmiä.

Lue lisää ammatista Matkaopas (kotimaa)

Useimmat oppaat ja matkanjohtajat tekevät osa-aikaista freelancetyötä. Monet oppaat työskentelevät päätoimisesti muissa matkailualan tehtävissä. Osa on itsenäisiä yrittäjiä ja ammatinharjoittajia. Toimeksiantajia ovat matkailu- ja matkatoimistot, opaskeskukset, matkanjärjestäjät, liikenneyhtiöt sekä yritykset.

Koulutus

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa matkailualan perustutkinnon suuntautuen matkailupalvelujen tuottajaksi.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa matkaoppaan, erä- ja luonto-oppaan, matkailun ohjelmapalvelujen, maaseutumatkailun ja matkatoimistovirkailijan

Lue lisää ammatista Matkaopas (kotimaa)
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset