Ulkomaan matkaopas opastaa kohdemaassa turistiryhmiä. Hän järjestää retket matkakohteessa, toimii retkillä oppaana ja huolehtii lomamatkaan liittyvistä käytännön asioista. Työ edellyttää palveluhenkisyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa sekä oma-aloitteisuutta, hyvää suullista ilmaisutaitoa ja kielitaitoa.

Matkaoppaan työn tavoitteena on huolehtia asiakkaiden viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista matkan aikana sekä käytännön asioiden sujumisesta. Tarkoituksena on luoda asiakkaalle matkasta mielekäs kokonaiskuva.

Matkaopas hoitaa monenlaisia matkaan liittyviä järjestelyjä kuten esimerkiksi majoitukseen liittyviä. Matkaopas vastaanottaa asiakkaat matkakohteessa sekä

Lue lisää ammatista Matkaopas (ulkomaat)

Useimmat oppaat tekevät freelancetyötä. Toimeksiantajia ovat esimerkiksi matkanjärjestäjät, liikenneyhtiöt sekä yritykset. Osa on itsenäisiä yrittäjiä ja ammatinharjoittajia.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa matkailualan perustutkinnon suuntautuen matkailupalvelujen tuottajaksi.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa matkaoppaan, erä- ja luonto-oppaan, matkailun ohjelmapalvelujen, maaseutumatkailun ja matkatoimistovirkailijan

Lue lisää ammatista Matkaopas (ulkomaat)
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset