🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ompelijat valmistavat ja korjaavat monenlaisia vaatteita ja sisustustekstiilejä. Teollisuudessa työ on enemmän sarjatyötä, pienemmissä yrityksissä tehdään tilaustyönä myös yksittäiskappaleita. Vaatetusteollisuuden lisäksi työpaikkoja on ompelimoissa sekä mm. vaate- ja kangasliikkeissä. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja asiakaspalvelutaitoja.

 

Lue lisää ammatista Ompelija

Ompelijat valmistavat vaatteita kuten esimerkiksi hameita, paitoja, housuja ja takkeja joko teollisesti tai käsityönä työpaikasta riippuen. Tehtäviin voivat laajimmillaan kuulua kaikki vaatteen valmistuksen työvaiheet suunnittelusta kaavoitukseen, valmistukseen ja viimeistykseen. Ompelija voi toimia myös vaatehuollon tehtävissä.

Vaatetusteollisuudessa

Lue lisää ammatista Ompelija

Vaatetusteollisuuden tuotantolaitokset. Ateljeetyyppiset pienyritykset. Vaateliikkeet. Sisustusliikkeet. Kangaskaupat. Pukuvuokraamot. Teatteripuvustamot. Yrittäjinä omissa liikkeissä.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon vaatetukseen suuntautuen. Tutkintonimike on modisti, sisustusompelija, vaatetusompelija tai vaatturi.

Perustutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona, suoraan näyttökokeella sekä oppisopimuksella.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa

Lue lisää ammatista Ompelija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Ompelija tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 333 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Ompelija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 333 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset