🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Pukusuunnittelija

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Pukusuunnittelija on taiteilija, joka suunnittelee esityksen puvustuksen ja valvoo sen toteutusta. Pukusuunnittelijat työskentelevät ammattiteattereiden ja tv-yhtiöiden palveluksessa sekä elokuvatuotannoissa. Monet pukusuunnittelijat suunnittelevat myös lavastusta. Työ edellyttää luovuutta, laajaa yleissivistystä ja ryhmätyötaitoja.

Pukusuunnittelija on taiteilija, joka suunnittelee esityksen puvustuksen. Hänen tehtävänsä on ilmaista esityksen idea vaatetuksen kielellä, tukea näyttelijän roolityötä ja luoda visuaalista kokonaisuutta.

Monet pukusuunnittelijat suunnittelevat esiintymispukujen ohella myös lavastusta. Skenografi on yhteisnimike lavastajalle ja pukusuunnittelijalle. Osa

Lue lisää ammatista Pukusuunnittelija

Pukusuunnittelijoita työskentelee ammattiteattereiden ja tv-yhtiöiden palveluksessa sekä elokuvatuotannoissa, ja jonkin verran myös muoti- ja vaatetusalalla.

Kiinteät ammattiteatterit sekä tv- ja elokuvayhtiöt työllistävät parhaiten. Suurin osa pukusuunnittelijoista työskentelee freelanceina. Puheteattereissa vakinaiset tehtävät ovat vähentyneet

Lue lisää ammatista Pukusuunnittelija

Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa voi opiskella esittävän taiteen pukusuunnittelua. Tutkinto on taiteen kandidaatti tai maisteri.

Teatteripuvustusta voi opiskella Mikkelin ammattikorkeakoulussa, jossa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon, artenomi (AMK).

Tekstiili- ja vaatetusalan opintoja järjestetään myös lukuisissa muissa

Lue lisää ammatista Pukusuunnittelija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset