🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Sisustusarkkitehti

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Sisustusarkkitehti tekee julkisten ja yksityisten toimitilojen sisustussuunnittelua sekä huonekalusuunnittelua. Sisustusarkkitehti työskentelee arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimistossa, huonekalu-, muotoilu- ja sisustusalan yrityksessä tai yrittäjänä. Ammatti edellyttää suunnitteluosaamista, luovuutta, esteettistä näkemystä ja yhteistyökykyä.

 

Lue lisää ammatista Sisustusarkkitehti

Sisustusarkkitehti suunnittelee julkisten ja yksityisten toimitilojen sisustusta sekä huonekaluja. Sisustusarkkitehdin tavoitteena on luoda toimeksiantajan ja käyttäjän tarpeisiin sopivia tarkoituksenmukaisia ja viihtyisiä toimintaympäristöjä ottamalla huomioon taloudelliset ja ympäristöeettiset näkökohdat.

Sisustusarkkitehdin tyypillisiä suunnittelukohteita

Lue lisää ammatista Sisustusarkkitehti

Sisustusarkkitehdit työskentelevät arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimistoissa, julkisissa rakennuttajayhteisöissä, virastoissa sekä huonekalu-, muotoilu- ja sisustusalan yrityksissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

 

Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa voi opiskella sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti. Tila- ja kalustesuunnittelussa ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa voi opiskella sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua.

Lue lisää ammatista Sisustusarkkitehti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset