🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Tekstiilimyyjä

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Tekstiilimyyjä myy esimerkiksi vaatteita, asusteita ja kankaita tekstiili- tai kangaskaupassa tai tavaratalon tekstiiliosastolla, missä hän esittelee tuotteita asiakkaille. Vaatteiden myyntiin voi liittyä korjauspalveluja ja kankaiden myyntiin leikkuupalveluja. Myyntityö edellyttää asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja tuotteiden tuntemusta.

Lue lisää ammatista Tekstiilimyyjä

Tekstiilimyyjä myy vaatteita, asusteita, kankaita, ompelutarvikkeita, ja joskus myös laukkuja ja kenkiä. Myymälä voi olla erikoistunut esimerkiksi naisten, miesten tai lasten vaatteisiin tai tietyn valmistajan merkkituotteisiin.

Myyjä esittelee tuotteita asiakkaille, selvittää näiden tarpeet ja auttaa päätöksenteossa. Vaatteiden myyntiin voi liittyä myös

Lue lisää ammatista Tekstiilimyyjä

Vaate- ja kangaskaupat. Tavaratalojen tekstiiliosastot.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon, modisti/sisustusompelija/vaatetusompelija/vaatturi tai tekstiilinvalmistaja.

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon, artesaani, voi suorittaa tuotteen suunnitteluun ja valmistukseen suuntautuen (tekstiiliala).

Perustutkinnot voidaan suorittaa myös

Lue lisää ammatista Tekstiilimyyjä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset