Palkka ja tietoa ammatista Tekstiilisuunnittelija ja -taiteilija

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Tekstiilisuunnittelija työskentelee taiteilijana, taidekäsityöläisenä tai teollisesti valmistettujen tekstiilien suunnittelijana. Hän luo ja valmistaa yksilöllisiä taidetekstiilejä tai suunnittelee kudottuja ja neulottuja tuotteita tai painokankaita vaatetus- ja sisustustekstiileiksi. Ammatissa vaaditaan visuaalista näkemystä, luovuutta ja kädentaitoja.

Lue lisää ammatista Tekstiilisuunnittelija ja -taiteilija

Teolliseen suunnitteluun painottunut tekstiilitaiteilija tai -suunnittelija työskentelee alan teollisuuden palveluksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella kudottuja ja neulottuja tuotteita tai painokankaita vaatetus- ja sisustustekstiileiksi.

Suunnittelu voi kohdistua myös muiden tuotteiden pintoihin, joita ovat esimerkiksi lahjapaperit, kaakelit, lattiapinnat

Lue lisää ammatista Tekstiilisuunnittelija ja -taiteilija

Suurin osa työskentelee itsenäisinä yrittäjinä tai ammatinharjoittajina, osa teollisuuden palveluksessa joko työsuhteessa tai freelancena. Myös opetusala ja kaupan ala työllistävät.

 

Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa voi opiskella tekstiilitaidetta. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti, ylempi taiteen maisteri.

Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa voi opiskella tekstiili- ja vaatetusalaa. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti, ylempi taiteen maisteri.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa

Lue lisää ammatista Tekstiilisuunnittelija ja -taiteilija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset