Palkka ja tietoa ammatista Teollinen muotoilija

Samankaltaiset ammatit: Art Director Aseseppä Graafikko

Teollinen muotoilija suunnittelee monenlaisia tuotteita ja palveluja yritysten ja julkisen sektorin tarpeisiin. Teollisia muotoilijoita työskentelee muotoilutoimistoissa, eri toimialojen yrityksissä, yrittäjinä ja freelanceina. Ammatti edellyttää visuaalista hahmotuskykyä, käytettävyyden tuntemusta, luovuutta ja kädentaitoja.

 

Teollinen muotoilija voi suunnitella esimerkiksi arkisia kulutustavaroita, työkaluja ja teollisuuden koneita. Tehtäviin kuuluu tuotteen ominaisuuksien sekä käyttäjätarpeiden tutkimista sekä tuotteen käytettävyyden ja ulkomuodon suunnittelua.

Työnkuva voi vaihdella paljonkin riippuen siitä, missä yrityksessä työskennellään ja mihin muotoilun osa-alueeseen

Lue lisää ammatista Teollinen muotoilija

Teollisia muotoilijoita työskentelee muotoilutoimistoissa, yritysten palveluksessa, yksityisyrittäjinä ja freelancereina.

 

Teollista muotoilua voi opiskella Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa sekä Lapin yliopistossa Taiteiden tiedekunnassa. Ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon muotoilija (AMK) tai artenomi (AMK).* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset