🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Vaatturi valmistaa korkealaatuisia pukuja arkeen ja juhlaan. Vaatturit työskentelevät yrittäjinä, vaatetusliikkeiden palveluksessa, kaupan alalla tai vaatetusteollisuudessa. Vaatteiden valmistuksen ja tyylien tuntemuksen lisäksi ammatissa tarvitaan kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja.

 

 

Vaatturi valmistaa tilaus- ja mittatyönä arki- ja juhlavaatteita sekä päällysvaatteita ja virkapukuja. Vaatturit ovat vaatetuksen asiantuntijoita, jotka tuntevat ja hallitsevat vaatteiden valmistuksen eri vaiheet.

Vaatturit ovat tavallisesti erikoistuneet miesten- tai naistenvaatteisiin tai erikoisvaatteisiin, kuten virka- ja teatteriasuihin. Osa valmistaa

Lue lisää ammatista Vaatturi

Useimmat vaatturit toimivat kaupan palveluksessa tai työskentelevät vaatetusteollisuudessa. Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat pukumyyjä, mittatilausmyyjä, korjausvaatturi, tilausvaatturi ja teatterivaatturi. Vaatetehtaissa vaatturit toimivat työnjohtajina, mallikappaleiden tekijöinä ja suunnittelijoina.

Erikoisvaatteita, kuten virkapukuja ja teatteriasuja

Lue lisää ammatista Vaatturi

Vaatturiksi voi kouluttautua suorittamalla toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon vaatetukseen suuntautuen.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintona voi suorittaa myös vaatetusalan ammattitutkinnon ja vaatetusalan erikoisammattitutkinnon.Lue lisää ammatista Vaatturi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset