🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailija huolehtii esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta. Tehtäviin kuuluu ottaa vastaan huonevarauksia sekä hoitaa asiakkaiden tulo- ja lähtöselvitykset ja laskutus. Ammatissa tarvitaan hotellin palveluiden ja tuotteiden tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja, järjestelmällisyyttä ja kielitaitoa.

Vastaanottovirkailija ottaa vastaan huonevarauksia, hoitaa asiakkaiden tulo- ja lähtöselvitykset sekä laskutuksen. Työtehtävien luonne vaihtelee erityyppisissä ja -kokoisissa hotelleissa.

Vastaanottovirkailija opastaa asiakkaita myös jakamalla tietoa paikkakunnan tilaisuuksista, kulkuyhteyksistä ja nähtävyyksistä. Vastaanottovirkailijan on tiedettävä, mitä

Lue lisää ammatista Vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailijan työpaikkoja ovat hotellit, kylpylähotellit, retkeilymajat, asunto- ja huoneistohotellit, täysihoitolat, matkustaja- ja lomakodit sekä motellit.

 

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon, jossa voi suuntautua hotellipalveluihin, jolloin tutkintonimike on hotellivirkailija.

Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona ja oppisopimuskoulutuksena.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös hotellivirkailijan ammattitutkinto sekä hotelli-,

Lue lisää ammatista Vastaanottovirkailija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset