🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Hoitoalan opinnot

21 tammi 2013
KYSYMYS
Olen 58-v työttömöksi juuri joutunut Ktm . Haluan jatkaa työelämässä mutta, iästäni huolimatta, vaihtaa alaa. En voi menettää ansiosidonnaista työttömyyskorvaustani, joten kysyn voiko opiskelu olla osa- aikaista, hyväksyykö työvoimatoimisto sen, onko aiemmasta koulutuksestani hyltyö, mitkä ovat vaatimukset minua kiinnostaviin koulutuksiin ( mm fysioterapia, kätilö, vanhustyö)

Vastaus

21 tammi 2013

Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta. Työttömyysetuudella tuetaan vain päätoimista opiskelua. Päätoimista opiskelua ovat ammatilliset opinnot, jos opintojen laajuus on keskimäärin vähintään kolme opintoviikkoa opiskelukuukautta kohti. Lisäksi korkeakouluopinnot ovat aina päätoimista opiskelua.

Opiskelun tukemisesta on sovittava TE-toimiston kanssa, jonka jälkeen maksetaan opintojen ajalta työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Jos opintoja ei voida tukea työttömyysetuudella, voi silti olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuutta menettämättä sivutoimisesti. Tarkempia tietoja kannattaa tiedustella suoraan TE-toimistosta. Tällöin saat juuri sinua koskevaa, ajankohtaista informaatiota. Suosittelen sinua ottamaan jo etukäteen selvää, millainen koulutusohjelma sinua kiinnostaisi, ja sen jälkeen ottaa yhteyttä TE-toimistoon ja esittää opiskelusuunnitelmasi.

Sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmia on tarjolla paljon myös aikuispuolella, jolloin opiskelumuoto on usein hieman joustavampi. Pääsyvaatimukset ovat hyvin pitkälti oppilaitos kohtaisia. Lisäksi aikaisempien opintojesi hyväksiluettavuutta kannattaa tiedustella myös oppilaitos ja koulutusohjelma kohtaisesti. Esimerkiksi hoitoalan aikuiskoulutusvaihtoehtoja löydät tästä.

Tsemppiä koulutuksen hakuun!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi