🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Näyttelijän koulutus

19 syys 2013
KYSYMYS
Olen 15vuotias tyttö Konneveden ysilluokalta ja olen 7vuotiaasta asti haaveillut näyttelijän alasta. Olen myös Konneveden Näytelmä-kerhossa ensimmäistä vuotta. Muutan ensikesänä Tampereelle. Miten pääsisin opiskelemaan ysin jälkeen Tampereelle näyttelijä-alaa? ja mitä kaikkia paikkoja siellä olisi missä opiskella sitä?

Vastaus

19 syys 2013

Teatteritaiteen kandidaatti- ja maisteritutkinnon voi suorittaa Helsingissä Teatterikorkeakoulussa sekä Tampereen yliopistossa. Teatterikorkeakoulun teatteritaiteen tutkintoa suorittamaan voidaan hyväksyä henkilö, joka valintakokeissa on osoittanut taiteellisen lahjakkuutensa ja soveltuvuutensa alalle ja joka on suorittanut

- Ylioppilastutkinnon
- ammattikorkeakoulun, ammatillisen korkea-asteen, ammatillisen opistoasteen, vähintään kolmivuotisen ammatillisen tutkinnon tai
- vastaavan ulkomaisen tutkinnon

Tampereen yliopistossa voit opiskella teatterityön koulutusohjelmassa, joka valmistaa sinut näyttelijän ammattiin, mutta tähänkin koulutukseen sinulla tulee olla suoritettuna toisen asteen koulutus.

Useat kansanopistot järjestävät näyttelijä- ja teatterilinjoja. Kansanopistolinjalta ei kuitenkaan valmistu näyttelijänammattiin. Valitettavasti suurimpaan osaan kansanopintojen näyttelijälinjoista on pääsyvaatimuksena 18 vuoden ikä.

Valitettavasti peruskoulupohjaiselle vaihtoehdot ovat siis melko rajalliset. Toki voisit ottaa yhteyttä eri teatterikerhoihin Tampereella, mutta opiskellaksesi teatterialaa, sinulla olisi hyvä olla pohjakoulutuksena lukio tai muu toisen asteen koulutus. Oletko miettinyt vaihtoehtona esimerkiksi jotain ilmaisutaidonlukiota, jonka suoritettuasi hakisit jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoon tai Teatterikorkeakouluun?

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi