🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Liikunta-ala

08 touko 2014
KYSYMYS
Hei! Olen vähän hukassa. Olen nyt lukion ensimmäisellä luokalla. Olen ollut paljon pois koulusta enkä ole saanut suoritettua kaikkia kursseja. Minua ei kiinnosta yhtään lukio. Olenkin täällä vain sen takia ettei kunnassani ole mitään muuta toisen asteen oppilaitosta ja äitini ei päästänyt minua lähtemään ysin jälkeen. Lähden syksyllä vuodeksi vaihto-oppilaaksi. Enkä tiedä mitä teen sen jälkeen. Minua kiinnostaisi liikunta-ala, mutta yhteishaun muuttuessa on kai aika epätodennäköistä päästä opiskelemaan esim. liikunnanohjaajaksi?? Varsinkin, kun en todennäköisesti pääsisi pääsykokeisiin. Mitä teen??? apua!!

Vastaus

08 touko 2014

Hei!

Vaihto-oppilasvuosi on hyvä mahdollisuus miettiä omaa tulevaisuutta ja selkeyttää ajatuksia sen suhteen, mitä haluaisi opiskella. Vuosi ulkomailla myös kasvattaa varmasti sekä omaa että äitisi luottamusta muuttaa toiselle paikkakunnalle, jos siellä on itseä kiinnostava koulutus.

Liikunta-alalla on tarjolla useita erityyppisiä ja -tasoisia koulutuksia ja myös hakuajat vaihtelevat oppilaitoksen mukaan. Myös lukio-opintojen ja liikunnanohjauksen perustutkinnon suorittaminen samanaikaisesti onnistuu esimerkiksi Rovaniemellä. Vaihtoehtoja siis riittää kyllä!

Tsemppiä sopivan koulutuksen löytämiseen ja hyvää vaihto-oppilasvuotta!

Kevätterveisin,
Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi