🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lääkikseen ulkomaille

10 joulu 2015
KYSYMYS
Hei!

Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa ja nykyisten opintojen kuluessa olen päättänyt pyrkiä lääketieteelliseen ulkomaille. Kirjoitin 2014 ylioppilaaksi ja olen lukenut kaikki fysiikan sekä biologian kurssit. Ensi syksynä suoritan kemian aikuislukiossa.
Löytyykö mistä tietoa hyvistä ja laadukkaista ulkomailla lääketieteen koulutusta järjestävistä yliopistoista? Milloin haku lääketieteen koulutuksiin alkaa ja minkälaisilla arvosanoilla sisäänpääsy olisi todennäköistä?

Kiitos! :)

Vastaus

10 joulu 2015

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi!

Suosittelen tutustumaan opiskeleulkomailla.fi:n lääkärikoulutustarjontaan. Monet järjestöt auttavat suomalaisia opiskelijoita hakuprosessissa ulkomaisiin korkeakouluihin, kuten HeiHei! Travel, Kilroy, Study for a Better Future tai Veridium Education. Yksi vaihtoehto on siis ottaa yhteyttä johonkin tällaiseen järjestöön ja kysellä heidän yhteistyöyliopistoista ja hakuajoista.

Lisää tarjontaa löydät myös sivustolta Educations.com. He kokoavat sivuilleen eritasoisia ulkomaisia tutkintoja – täältä löydät lääketieteellisiä koulutuksia. Kaikkea olemassa olevaa tarjontaa ei varmasti löydä näiltä sivuilta, joten yksi tapa on myös käydä systemaattisesti läpi eri yliopistojen kotisivuja. Tässä prosessissa avuksi on varmasti se, jos tiedät mihin maahan haluaisit.

Hakuajat ja sisäänpääsyvaatimukset vaihtelevat yliopistojen ja maiden välillä, joten kannattaa varata aikaa eri vaihtoehtoihin tutustumiseen. Sinulla vaikuttaisi kuitenkin olevan hyvä pohja hakemiseen, jos olet opiskellut tai tulet opiskelemaan fysiikan, kemian ja biologian kurssit.

Tsemppiä oman koulutuksen löytämiseen – ota ihmeessä yhteyttä, jos mieleesi herää lisäkysymyksiä!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi