🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto

25 elo 2017
KYSYMYS
He!

Valmistuttuani lukiosta en ollut varma mitä haluaisin tehdä ja pidin välivuoden, jonka aikana päätin haluta obduktiopreparaattoriksi. Kyseisestä tutkinnosta ei kyllä löytynyt paljoa tietoa ja aloitan kyselyt täältä. Millaisia tutkintoja pitää olla, jos haluaa suorittaa näyttötutkinnon preparaattoriksi?

Vastaus

25 elo 2017

Hei,

Kiitos viestistäsi. Loisto juttu, että olet löytänyt sinua kiinnostavan koulutuksen ja ammatin!

Obduktiopreparaattoriksi valmistuu obduktiopreparaattorin ammattitutkinnosta. Kyseisen tutkinnon voi suorittaa ainakin Oulun seudun ammattiopistossa ja Savon ammatti- ja aikuisopistossa näyttötutkintona. Jälkimmäisen oppilaitoksen kotisivuilla kerrotaan, että koulutukseen on jatkuva haku ja uusin ryhmä aloitti 10.8.

Savon ammatti- ja aikuisopisto kertoo koulutuksen kohderyhmän olevan seuraava:

"Obduktiopreparaattorin ammattitutkinnon suorittajalla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Käytännössä koulutamme obduktiopreparaattoreita vain työelämän tarpeeseen eli koulutukseen hakijalla tulee joko olla valmiina työpaikka tai hän on lähiaikoina siirtymässä kyseisiin tehtäviin."

Tämän tiedon mukaan sinulla tulisi siis olla suoritettuna lähihoitajan tutkinto, jotta voit hakea obduktiopreparaattorin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen.

Onnea opintoihisi ja mukavaa syksyä!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi