🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Jatkokouluttautuminen liikunnanopettajaksi

22 elo 2017
KYSYMYS
Hei,

Olen lastentarhanopettaja, kasvatustieteen maisteri ja olen suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot. Liikunnanopettajan työ kiinnostaa, mutta en ole halukas opiskelemaan uutta maisterintutkintoa. Mikä olisi minulle paras väylä liikunnanopettajan tehtäviin? Voinko saada liikunnanopettajan pätevyyden liikunnanohjaajan koulutuksen (amk) kautta? Vai onko ainoa mahdollisuus Jyväskylän liikuntatieteellinen?

Vastaus

16 loka 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi, kiva kuulla että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan ammatin! Aineenopettajan kelpoisuusvaatimusten mukaan aineenopettajaksi (tässä tapauksessa liikunnanopettajaksi) soveltuu henkilö, joka on suorittanut:

1) ylemmän korkeakoulututkinnon;

2) kussakin opetettavassa aineessa vähintään 60 opintopisteen laajuiset aineenopettajan koulutukseen kuuluvat opetettavan aineen opinnot, jotka ovat oppiaineen tai siihen rinnastettavan kokonaisuuden perusopinnot ja aineopinnot; sekä

3) vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Lähde: finlex.fi

Yllä olevista olet suorittanut jo ylemmän korkeakoulututkinnon sekä opettajan pedagogiset opinnot, joten puuttuva osio pätevyysvaatimusten mukaan on 60 opintopisteen laajuiset liikunnan aineenopettajan opinnot. Liikunnan sivuainekokonaisuuden (60 op) voi suorittaa joko Jyväskylän yliopistossa tai Turun yliopistossa (Turku tai Rauma). Vaasan yliopistossa kokonaisuuden voi suorittaa ruotsin kielellä. 

Käsittääkseni muuta vaihtoehtoa liikunnanopettajan pätevyyden hankkimiseksi sinulla ei ole, AMK-tasoiset koulutukset, esimerkiksi Liikunnanohjaaja (AMK) eivät anna riittävää pätevyyttä liikunnanopettajana toimimiseen. Kokonaan uutta maisterintutkintoa sinun ei kuitenkaan onneksi tarviste suorittaa, vaan liikunnan sivuainekokonaisuus täydentää jo olemassa olevia tutkintojasi.

Haku sivuainekokonaisuuteen aukeaa 8.1.2018, ja hakuun sisältyy pääsykoe. Lisätietoa pääsykokeesta, valintaperusteista ja pääsykokeen materiaalista saat Jyväskylän yliopiston verkkosivuilta.

Oikein paljon tsemppiä tielle unelmiesi ammattiin!

Terveisin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi