🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lääkiksen vaihto Ruotsista Suomeen

29 elo 2017
KYSYMYS
Hei!

Opiskelen hammaslääketiedettä Ruotsissa. Opiskelen nyt toista lukukautta (termin 2) eli periatteessa ensimmäistä vuotta. Vaikka olenkin viihtynyt täällä, olen tullut toisiin aatoksiin opintojen jatkamisen suhteen. Pystynkö vaihtamaan yliopistoani Suomeen ja opiskelemaan Suomessa joko suomeksi tai ruotsiksi? Olisiko minun mahdollista vaihtaa alaa yleislääketieteen puolelle ilman pääsykokeita?
Kiitos etukäteen vastauksesta!

Vastaus

22 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Lääketiedettä voi Suomessa opiskella viidessä yliopistossa: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Itä-Suomen yliopistossa, joista Helsingissä on mahdollisuus suorittaa tutkinnosta noin puolet ruotsiksi. Tarkistin näiden yliopistojen siirtohakumahdollisuudet, ja näyttää siltä, että ilman pääsykoetta voidaan ottaa sisään vain suomalaisessa ylioipstossa vastaavassa tutkinto-ohjelmassa opiskeleva. 

Mikäli haluat vaihtaa yleislääketieteen (tai hammaslääketieteen) puolelle suomalaiseen yliopistoon, sinun tulee siis hakea normaalissa yhteishaussa ja suorittaa pääsykoe. Pääsykokeessa aiemmista opinnoistasi Ruotsissa on varmasti kuitenkin iso hyöty. Kannattaa selvittää mahdollisuuksia koulutusohjelman vaihtoon myös Ruotsissa. Mikäli viihdyt siellä, mutta haluat vaihtaa yleislääketieteen puolelle, voisi siihen olla paremmat mahdollisuudet ilman pääsykoetta Ruotsin sisällä.

Tietysti Suomen yhteishakuun ja lääketieteellisten pääsykokeisiin kannattaa nyt tulevana keväänä ehdottomasti osallistua, mikäli opiskelupaikka Suomessa houkuttaa.

Oikein paljon tsemppiä opiskelupaikkavalintojen tekemiseen!

Terveisin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi