Onnistuuko alan vaihto ensikertalaiskiintiön vuoksi?

19 kesä 2018
KYSYMYS
Alan vaihtoa harkitsen. Olisin kiinnostunut toisaalta logistiikka-alasta, toisaalta sähkö- ja automaatioalasta.

Mutta minulla onnettomalla on paitsi ylempi korkeakoulututkinto myös jo yksi ammatillinen perustutkinto.

Onko mitään mahdollisuutta päästä enää koulunpenkille?

Vastaus

19 kesä 2018

Hei ja kiitos paljon kysymyksestäsi!

On totta, että aiemmin suoritetut tutkinnot "hankaloittavat" hakua jatkokoulutuksiin ja sitä kautta vaikeuttavat alan vaihtoa. Ei kannata kuitenkaan lannistua, vaikka ensikertalaiskiintiö vaikuttaakin hakemiseen. 

Osa aloituspaikoista on varattu ensikertalaisille, mutta osa täytetään vain valintaperusteiden mukaan paremmuusjärjestyksessä ensikertalaishakijoiden ja muiden hakijoiden joukosta. Valintaperusteet vaihtelevat koulutusaloittain.

Ei-ensikertalaiset voivat yhtälailla hakea yhteishaussa. Laissa on määrätty, että aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa liikaa heikentää muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan.

Kannattaa siis rohkeasti hakea! Molempia mainitsemiasi aloja voi opiskella ammattiopistossa sekä myös korkeakouluissa. Ammattiopistoihin voi nykyään hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Korkeakouluihin haetaan edelleen yhteishaussa.

Studentum.fi:stä löytyy pitkä lista niin logistiikan kuin sähkö- ja automaatioalankin koulutuksia, nyt vain etsimään sitä omaa vaihtoehtoa!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi