🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Onko yliopiston pääsykokeeseen pakko osallistua, jos haluaakin panostaa toiseen hakukohteeseen?

23 huhti 2019
KYSYMYS
Olen hakenut korkeakouluyhteishaussa ensimmäisenä vaihtoehtona ammattikorkeakouluun ja toisena vaihtoehtona yliopistoon. Onko minun pakko osallistua yliopisto esivalintapääsykokeeseen ? En ole ehtinyt yhtään perehtyä niihin materiaaleihin ja koen, että haluan täysillä yrittää ammattikorkeakouluun. AMK:hon minulla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä ja lisäksi olen hakenut ammattikouluun, joten jatko-opinnot on siinä mielessä turvattu.
Jos yliopisto pääsykokeeseen ei ole pakko osallistua, pitääkö ilmoittaa jos ei mene paikalle ? Ja tiedostan kyllä sen, että paikkaa en voi tietenkään saada jos en mene pääsykokeeseen.

Vastaus

23 huhti 2019

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Pääsykokeeseen ei ole pakko osallistua eikä esimerkiksi Helsingin yliopistoon tarvitse ilmoittaa, mikäli ei osallistu pääsykokeeseen.

Hakeminen voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi työttömyysetuuden saantiin: alle 25-vuotiaan on haettava vähintään kahteen opiskelupaikkaan ja osallistuttava esimerkiksi pääsykokeeseen ja muihin koulutuksen hakemiseen kuuluviin tilaisuuksiin. (Lähde: TE-palvelut).

Onnea ja menestystä hakuprosessiin!

Aurinkoisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi