🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lukio-opintojen jatkaminen aikuislukion puolella?

14 touko 2019
KYSYMYS
Hei!
Olen 18-vuotias, lukion kolmannella. Toisen vuoden alussa masennukseni vaikeutti opiskelujani ja tällä hetkellä neljännelle vuodelle tämä opiskelu menee. Olen kirjoittanut kaikki aineet tänä vuonna, mutta minulla ei ollut tarpeeksi kursseja valmistumiseen. Olen suorittanut 57 kurssia 75:stä vaaditusta. Kuitenkin mulla on mennyt motivaatio ja maku opiskeluun koulussani.

Ajattelin välivuoden pitämistä, jotta saisin pääni selväksi, mutta en ole varma kuitenkaan tästä. Olisiko minun mahdollista aloittaa aikuislukio, jos jätän nyt lukion kesken vuodeksi? Kuinka paljon minun pitäisi suorittaa kursseja, kun olen aikaisemmin suorittanut kuitenkin 57? Entä, jos en pidä välivuotta? Pystynkö aloittamaan aikuislukion muutaman kuukauden jälkeen lukion lopettamisesta? Onko aikuislukiossa omat huonot puolensa?

Vastaus

14 touko 2019

Hei ja kiitos kysymyksestä! Mahtavaa, että vastoinkäymisistä huolimatta osallistuit ylioppilaskirjoituksiin :)

Aikuislukiossa voit hyvin täydentää kesken jääneitä lukio-opintoja ja opinnot voi aloittaa joko kesken lukukauden tai syys-/ kevätlukukauden alussa.

Hieman lisätietoa opiskelusta aikuislukiossa:

Aikuislukioiden työviikko on yleensä neli-iltainen: maanantaista torstaihin. Samaa ainetta opetetaan yhden jakson aikana yleensä kahtena iltana viikossa. Joissakin aikuislukioissa on myös päiväopetusta. 

Opiskelu voi olla:

  • lähiopiskelua oppitunneilla
  • itsenäistä opiskelua opetussuunnitelman mukaisesti
  • monimuoto-opiskelua (toteutetaan verkko-opiskelun, erilaisten opintomateriaalien ja koululla tapahtuvan ohjauksen yhdistelmänä)
  • verkko-opiskelua, jossa suoritat kursseja itsenäisesti verkon välityksellä.

(Lähde: Opintopolku)

Kun olet löytänyt mieleisen opiskeluvaihtoehdon, kannattaa vielä kysyä lisätietoja ja selventää oma opiskelutilanne oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa.

Aikuislukioihin voi tutustua muun muassa tästä linkistä

Paljon tsemppiä tulevaan! Toivottavasti tämä vastaus auttoi edes hiukan.

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi