🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Sosionomin aikuiskoulutukseen

19 touko 2011
KYSYMYS
Aikuiskoulutuksen sosionomi opinnoista olen kiinnostunut. Liian myöhään huomasin, en siis ole hakenut kevään haussa. Onko täydennyshakua kesäkuussa, ja mikä pohjakoulutusvaatimus tuolle linjalle on?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Harmi ette ehtinyt hakemaan koulutukseen hakuajalla. Ota yhteyttä sinua kiinnostavaan sosionomin aikuiskoulutusta tarjoavaan oppilaitokseen ja kysy järjestävätkö he täydennyshakua koulutukseen kesän aikana. Sosionomiksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa ja tutkinnon suorittaminen kestää reilun 3 vuotta.

Toivottavasti onnistaa! Jos täydennyshakua ei järjestetä voit myös kysyä jos koulutus on yhteishaussa myös syksyllä. Jos et saa vielä opiskelupaikkaa, niin voit opiskella talven kansanopistossa, sillä niiden hakuajat päättyvät opistokohtaisesti vasta kesän aikana.

Pohjakoulutusvaatimuksena voi olla esim. sosiaali- ja terveysalan toiseen asteen ammatillisen perustutkinnon suoritus tai vastaavan sosiaalialan kouluasteen (päivähoitaja, kodinhoitaja, kehitysvammaisten-hoitaja) tai opistoasteen tutkinto (sosiaalikasvattaja, sosiaaliohjaaja, kehitysvammaisten ohjaaja, sosiaalialan ohjaaja). Jotkin oppilaitokset saattavat vaatia lisäksi vähintään kaksi vuotta yleistä työkokemusta. Selvitä hakuvaatimukset ja pohjakoulutusvaatimukset suoraan oppilaitoksesta. Voit jättää oppilaitokseen yhteydenpyyntölomakkeen Studentumin sivujen kautta tai esim. soittaa suoraan oppilaitokseen.

Sosionomin aikuiskoulutuksia löytyy Studentumin hakukoneelta sekä kansanopistoja, joissa voi opiskella sosionomin opintoihin auttavia kasvatustyön opintoja

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi