🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kaksoistutkinnolla korkeakouluun

02 marras 2020
KYSYMYS
Hei! Olen kaksoistutkinto opiskelija ja olen pohtinut korkeakoulu opintoja. En vain ole kovin varma omista mahdollisuuksistani korkeakoulujen yhteishaussa, sillä tähän asti Yo-todistukseen on tulossa neljä ainetta ja toisena todistuksena on ammatillinen todistus. En ole kovin hyvä matematiikassa ja pelottaa, että en pääsisi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun sillä en ole kirjoittanut matikkaa.

Olen pohtinut lyhyen matikan suorittamista vielä, mutta olen silti kovin ahdistunut, että riittävätkö omat paperit ja taidot korkeakouluun. Yliopistossa olisin kiinnostunut opiskelemaan valtiotieteitä ,psykologiaa tai oikeustiedettä, mutta epäilen lievän matemaattisen oppimisvaikeuteni olevan este sille. Ammattikorkeakoulussa kiinnostaisi restonomi (matkailu- ala), mutta olen epävarma, kuinka hyvin voin tulla valituksi. Onko lievä matemaattinen oppimisvaikeus este korkeakoulu opinnoille?

Vastaus

02 marras 2020

Hei,

kiitos viestistäsi! Kaksoistutkinnon suorittaneena sinulla on oikein hyvät mahdollisuudet päästä korkeakouluun, sillä olet esimerkiksi AMK todistusvalinnassa mukana sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen perustutkinnon perusteella tehtävässä todistusvalinnassa. Jos et ole kirjoittanut matematiikkaa, todistuvalinnassa huomioidaan vain ne aineet, jotka olet kirjoittanut tai menestyksesi ammatillisen perustutkinnon opinnoissa. Huomaa kuitenkin, että näistä todistusvalinnoista saatavia pisteitä ei voi yhdistää toisiinsa.

On myös hyvä muistaa, että jos et pääse suoraan todistusvalinnalla korkeakouluun, hakukohteisiin järjestetään aina myös valintakokeet. Valintakokeissa todistuksia ei enää huomioida, vaan soveltuvuutesi mitataan suoraan koemenestyksen kautta.

Hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi