🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Farmasiaa opiskelemaan

12 marras 2020
KYSYMYS
Hei,

Opiskelen tällä hetkellä lukion toista vuotta ja aloin pitämään farmasiaa tulevaisuuden alana, mutta ongelmana on se, etten ole ehtinyt käymään kemian kursseja ja osallistuminen niihin on jo myöhäistä / yo-kokeiden aika lähestyy, enkä ehdi. Pääsekö kuitenkin hyväksytyksi yliopistoon, jos vain käy kaikki kemian kurssit (ja tietenkin muut farmasiaan tarvittavat kurssit ja yo-kirjoitukset) kolmanteen vuoteen saakka.

Kiitos!

Vastaus

12 marras 2020

Hei,

mukava kuulla, että tulevaisuuden ala on löytynyt! Farmasiaa voi päästä lukemaan yliopistoiihin yo-todistusvalinnan tai pääsykokeen kautta. Todistusvalinnassa voit saada pisteitä kuudesta aineesta: äidinkielestä, kemiasta, biologiasta, matematiikasta (pitkä tai lyhyt), yhdestä ainereaalista ja yhdestä kielestä. Jos jotain ainetta näistä ei ole kirjoitettu, se jätetään huomioimatta todistuksen pisteytyksessä. Joihinkin yliopistoihin todistusvalinnan kynnysehtoina on kuitenkin hyväksytysti suoritettu matematiikka ja kemia.

Joten jos et ehdi kirjoittamaan kemiaa, kannattaa kemian kurssit ehdottomasti kuitenkin käydä loppuun ja osallistua myöhemmin farmasian pääsykokeeseen, jossa mitataan aineiston ja kemian hallintaa.

Lisätietoa voit lukea esimerkiksi Studentum.fi:n pääsykoeosiosta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi