🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Miten opiskelemaan psykologiaa yliopistoon?

26 marras 2020
KYSYMYS
Hei, olen pintäkäsittelijä ammatiltani ja minua on alkanut kiinnostaa psykologian kandidaatti ja maisterin tutkinto. Minulla on vain ammattikoulun paperit, kuinka voisin päästä yliopistoon opiskelemaan kyseistä alaa, Tamperetta tai Helsinkiä olen miettinyt. Opiskelenko avoimessa ensin vai mitä täytyy tehdä?

Vastaus

26 marras 2020

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Tällä hetkellä psykologiaa ei voi hakea opiskelemaan Helsingin ja Tampereen yliopistoon avoimen väylän kautta, vaan sinun pitää hakea opiskelemaan yhteishaun kautta ja osallistua valintakokeeseen keväällä. Käytännössä kuitenkin esim. psykologian perusopintojen (25 op) suorittamisesta avoimessa yliopistossa voi olla suuri hyöty, sillä näet suoraan mitä psykologian opinnot pitävät sisällään ja jos sinut hyväksytään opiskelemaan, voit hyväksilukea nuo avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot ja siten lyhentää opintojen kestoa.

Psykologian valintakokeesta voit lukea lisää vaikkapa studentum.fi:n pääsykoeosiosta. Hakukelpoisuusvaatimuksista ja lisätietoa yhteishausta psykologian osalta voit lukea Opintopolusta seuraavien linkkien takaa:

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi