🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Hakeminen toiseen yliopistoon

13 maalis 2022
KYSYMYS
Hei,
vastaanotin kauppatieteiden opiskelupaikan 2020 ja opiskelin vuoden ajan, jonka jälkeen suoritin varusmiespalveluksen. Nyt kuitenkin haluaisin vaihtaa toiseen yliopistoon opiskelemaan samaa tutkintoa. En kuitenkaan täytä siirtohaun vaatimuksia, joten voinko hakea vaihtoa toiseen yliopistoon yhteishaussa pääsykokeen kautta?

Vastaus

18 maalis 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit hakea toiseen yliopistoon yhteishaussa pääsykokeen kautta. Olet ainoastaan menettänyt ensikertalaisuutesi. Ensikertalaisuuskiintiöllä tarkoitetaan sitä, että osa korekakoulujen opiskelupaikoista on varattu ensikertalaisille ja loput opiskelupaikat täytetään kaikkien hakeneiden joukosta paremmusjärjestyksessä. Ensikertalaisuuskiintiöstä voit lukea lisää täältä.

Siirtohaussa voit taas hakea, jos olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa yliopistossa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen. Hae siirtohaussa, jos haluat vaihtaa opiskeluoikeutesi saman tai läheisen alan opintoihin omassa yliopistossa ja/tai haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen yliopistoon.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä nykyisen oppilaitoksen hakupalveluihin sekä oppilaitokseen johon olet hakemassa ja kysyä tarkempaa lisätietoa hakuprosessista.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi