🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologian opiskelu avoimessa

06 touko 2022
KYSYMYS
Hei!
Jos lukion jälkeen opiskelen välivuoden aikana avoimessa yliopistossa psykologian opintoja voinko päästä sisään opiskelemaan psykologiaa avoimen väylän kautta niin, että minusta tulee ihan laillistettu psykologi, josta saa ammattipätevyyden? Vai tuleeko minusta silloin psykologian kanditaatti ja filosofian maisteri, jolla ei ole ammattipätevyyttä toimia psykologina?
Ovatko avoimen ammattikorkeakoulun opinnot haittana ensikertalaiskiintiön menettämisessä? Miten avoimen ammattikorkeakoulun opinnot otetaan huomioon yliopistossa?

Vastaus

06 touko 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinusta tulee silloin psykologian kanditaatti ja filosofian maisteri, jolla ei ole ammattipätevyyttä toimia psykologina. Avoimen väylän kautta voit saada psykologin valmiudet vain, jos olet jo päässyt tutkinto-opiskelijaksi ja haet uudelleen pääsykokeen kautta toiseen tutkinto-ohjelmaan.

Se, miten avoimen ammattikorkeakoulun opinnot otetaan huomioon yliopistossa, riippuu usein alasta. Olet yhteishaussa ensikertalainen, jos sinulla ei ole yhteishaun hakuajan loppuun mennessä suoritettua Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa ja et ole ottanut vastaan opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen (koskee myös siirtohakuja). Eli avoimen ammattikorkeakoulun opinnot eivät poista ensikertalaisuuttasi.  Voit lukea lisätietoa avoimen väylän opinnoistta täältä,

Ystävällisin tervesin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi