🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Työ eläinsuojelussa

15 elo 2023
KYSYMYS
Minua kiinnostaa tulevaisuudessa tehdä töitä eläinsuojelun ja eläinten pelastamisen kanssa. Esimerkiksi vapaaehtoistehtävät ja/tai kenttätyöt kiinnostavat. Mitä kautta minun kannattaisi lähteä uraa tavoittelemaan lukion jälkeen? Onko muita vaihtoehtoja kuin eläinlääkis?

Vastaus

15 elo 2023

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Eläinlääkäriksi kouluttautuminen on toki yksi vaihtoehto, mutta eläintensuojelussa ja eläinten pelastamisen tehtävissä on tarvetta myös muunlaisille osaajille. Esimerkiksi eläintenhoitajan tai -kouluttajan koulutus voisi olla yksi mahdollisuus.

Käytännön työ voi olla esimerkiksi kissojen loukutusta, eläintenhoitoa, sosiaalisen median päivittämistä, tutkimustyötä tai sijaiskotitoimintaa. Eläinsuojeluun voi lähteä mukaan vapaaehtoistoiminnan kautta - esimerkiksi SEY Suomen eläinsuojelun jäsenyhdistysten kautta.

Suosittelisin sinua ottamaan yhteyttä esim. juuri Suomen Eläinsuojeluun (SEY) ja kysymään heiltä lisätietoa konkreettisista työtehtävistä, joita alalla on. Samalla voit tiedustella alalla työskentelevien taustakoulutusta.

Kurkkaapa vaikka tämä sivu vuosittain palkituista eläinsuojeluteoista - mukana on todella erilaisia toimijoita. Vaihtoehtoja siis on! :)

Aurinkoisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi