🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Erikoisammattitutkinto ja opintovapaa

11 tammi 2024
KYSYMYS
Opiskelen työn ohessa erikoisammattitutkintoa. Olen hakenut ja saanut yksittäisiä opintovapaapäiviä lähiopetuksen ajaksi. Nyt edessä on sekä tutkinnonosaan liittyviä näyttöjä ja työelämäyhteistyössä tehtäviä itsenäisiä tehtäviä. Olenko oikeutettu opintovapaaseen sellaisille ajankohdille, jotka eivät koske lähiopetusta? koskeeko erikoisammattitutkintoa samat periaatteet opintovapaata ajatellen kuin muitakin tutkintokoulutuksia?

Esihenkilön näkemys oli, että opintovapaata ei erikoisammattitutkinnon suorittamiseen voisi saada kuin lähiopetukseen liittyen, mutta itse en tällaista tietoa ole löytänyt ja epäilen nyt, että esihenkilö on väärässä...

Vastaus

11 tammi 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Erikoisammattitutkinto kuuluu samalla tavalla opintovapaan piiriin, kuin muutkin tutkinnot. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla lukee selkeästi näin: 

Opintovapaan perusteeksi hyväksyttävä koulutus tai opiskelu voi sisältää

  • opetuksen seuraamista
  • opetussuunnitelman mukaista ohjattua käytännön harjoittelua
  • tutkinnon tai opinnäytteen suorittamiseen valmistautumista, kuitenkin enintään kymmenen työpäivää välittömästi ennen kunkin tutkinnon tai opinnäytteen suorittamista
  • päätoimista ohjattua itseopiskelua tutkinnon tai opinnäytteen suorittamiseksi
  • koetilaisuuteen osallistumista.

Kuvailemasi tehtävien perusteella ne sopivat ylläolevaan kuvaukseen opintojen sisällöstä. Opintovapaa on kuitenkin työsuhdeasia, joten suosittelen sinua ottamaan yhteyttä työpaikkasi HR:ään neuvoa kysyäksesi. Myös mahdollinen ammattiliitto tai luottamusmies voisivat auttaa sinua tässä asiassa.

Menestystä opiskeluun!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi