🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandiopintojen jälkeen AMKiin

31 tammi 2024
KYSYMYS
Hei!
Sain opiskelupaikan kulttuurintutkimuksesta ja olen aloittanut kandiopinnot. Minua kuitenkin mietityttää, että onko tämä sittenkään minulle oikea ala ja olenkin tässä miettinyt sitä, että voisin suorittaa vain kandiopinnot.

Voinko kandi-tutkinnon suorittamisen jälkeen hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun, vai pitääkö minun suorittaa kandin jälkeen vielä maisterin tutkinto, jotta pystyn hakemaan AMK:hon? Pitääkö maisterin tutkintoon hakea erikseen?

Jos vaihdan ammattikorkeanpuolelle, niin jos minulle tulee joskus AMK tutkinnon jälkeen vielä halu suorittaa maisterin tutkinto Kulttuurintutkimuksesa, onko tämä mahdollista, jos päädyn kuitenkin kandin jälkeen hakemaan ammattikorkeakoulun puolelle?

Vastaus

31 tammi 2024

Hei!

Kiitos viestistäsi. Joskus oma ala löytyy kokeilun kautta, joten on enemmän kuin ok, jos haluatkin vaihtaa eri opintoihin. :) 

Voit halutessasi hakea kanditutkinnon suorittamisen jälkeen AMKiin, eikä sinun tarvitse jatkaa yliopiston puolella maisteriopintoihin.

Voit halutessasi jatkaa maisteri- tai YAMK-opintoihin myöhemmin, jos ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen kiinnostaa. Huomaathan, että YAMK-tutkintojen suorittamiseen vaaditaan monesti alemman korkeakoulututkinnon (AMK- tai kanditutkinto) lisäksi useamman vuoden työkokemus alalta. 

Kannattaa joka tapauksessa olla yhteydessä oman korkeakoulun opinto-ohjaukseen ja keskustella tarkemmin eri vaihtoehdoista. :)

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi