🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kahden tutkinnon opiskelu samanaikaisesti

11 heinä 2024
KYSYMYS
Kuinka voin hakea yliopistoon, jos opiskelen ammattikorkeakoulussa? Tarkoituksena olisi siis opiskella samanaikaisesti kahdessa korkeakoulussa ensimmäisen ammattikorkeakoulun lukuvuoden jälkeen.

Vastaus

11 heinä 2024

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit hakea yliopistoon ihan normaalisti yhteishakujen tai mahdollisten erillis- ja lisähakujen kautta.

Voit siis opiskella kahdessa eri korkeakoulussa samaan aikaan, tosin nykyisen yhden korkeakoulupaikan säännön vuoksi voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Tämä ei kohdallasi muodostuisi ongelmaksi, koska suunnittelet hakevasi eri lukukausina.

Huomaathan kuitenkin, että nykyinen hallitus esittää muutosta lakiin. Jatkossa lakimuutoksen myötä opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää muista saman tai alemman tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista luopumista, jolloin ei enää ole mahdollista opiskella samanaikaisesti kahta eri korkeakoulututkintoa.

En valitettavasti osaa sanoa, milloin tämä uusi yhden paikan sääntö mahdollisesti tulisi voimaan. Ajankohdasta ei käsittääkseni ole ollut vielä puhetta, joten suosittelen seuraamaan hallituksen tiedotusta aiheeseen liittyen.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi