🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Arkkitehdin tutkinto oppisopimuskoulutuksena?

09 touko 2012
KYSYMYS
Hei, Olen kiinnostunut arkkitehdi-alasta, mutta asun Kuopiossa. Ajattelinkin, että voiko ammatin saada oppisopimuksella täältä Kuopion alueelta. Voinko suorittaa joitakin kursseja, jotka edistäisi oppisopimuspaikan saantia. Mistä minun kannattais aloittaa?

Vastaus

09 touko 2012

Hei,

Valitettavasti en usko, että arkkitehdin ammattia voi saada oppisopimuksen kautta, sillä arkkitehdin koulutus on yliopistotasoinen viisivuotinen koulutus. Suomessa järjestettävät arkkitehtikoulutukset löydät täältä. Lisäksi sivulta löytyy joitakin ulkomailla järjestettäviä arkkitehdin koulutuksia.

Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa järjestettävillä tietopuolisilla kursseilla. Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella pääasiassa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa. (oppisopimus.net)

Näin ollen sinun ei auta muu kuin hakea arkkitehtikoulutukseen yliopistoon. Haku tapahtuu sivustolla yliopistohaku.fi.

Muita tutkintoja voit toki suorittaa oppisopimuksella. Meidän sivustoltamme löytyy muutama vaihtoehto täältä. Lisää tietoa oppisopimuskoulutuksesta saat www.oppisopimus.net -sivustolta.

Onnea opintoihisi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi