🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Perusopetus

Aikuisten perusopetus

Konepajan aikuislukio, paikassa Helsinki
Pituus
2–5 vuotta
Lataa esite
Pituus
2–5 vuotta
Lataa esite
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Aikuisten perusopetus

helsinki, konepajan aikuislukion logo

Konepajan aikuislukiossa Aikuisten perusopetuksessa voi opiskella aikuisten perusopetuksen alkuvaiheessa (myös lukutaitovaihe), suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen, korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja tai suorittaa kesken jääneet peruskouluopinnot loppuun.

Perusasteen opintoja voi opiskella Itäkeskuksen toimipisteessä. Koko perusopetuksen suorittaminen kestää noin 2–5 vuotta ja se on jaettu perusopetuksen alku- ja päättövaiheeseen.

Perusopetuksen alkuvaihe

Perusopetuksen alkuvaiheen opinnot on tarkoitettu aikuisille, joilla ei ole peruskoulun päättötodistusta omasta maastaan eikä Suomesta ja joilla on selviä puutteita alimpien vuosiluokkien tiedoissa ja taidoissa. Alkuvaiheeseen kuuluu lukutaitovaihe sekä eritasoisia ryhmiä niille, jotka osaavat jo lukea ja kirjoittaa.

Alkuvaiheen ryhmiä on sekä päiväopetuksessa, että iltaopetuksessa. Ryhmät ovat eritasoisia ja hakija sijoitetaan hänen tasolleen sopivaan ryhmään, joka voi myös muuttua kesken opintojen. Päiväryhmillä on opetusta 4–5 päivänä viikossa ja iltaryhmillä neljänä iltana viikossa. Opiskelu on ilmaista opiskelijoille, joiden tavoitteena on suorittaa peruskoulun oppimäärä.

Opiskelun tavoite on yleissivistävä. Kursseilla opiskellaan perustietoja ja -taitoja, joita opiskelija voi hyödyntää eri alojen jatko-opinnoissa. Opiskelijoille tehdään henkilökohtaiset opintosuunnitelmat, jotka sisältävät suomen kieltä, matematiikkaa, tietotekniikkaa, ympäristö- ja luonnontietoa ja yhteiskunnallisia oppiaineita.

Perusopetuksen päättövaihe

Päättövaiheessa opiskellaan vuosiluokkien 7–9 oppisisältöjä. Opinnot on tarkoitettu aikuisille, joilla ei ole peruskoulun päättötodistusta omasta kotimaastaan tai Suomesta. Opintojen tavoitteena on aikuisten perusopetuksen oppimäärän suorittaminen eli perusopetuksen päättötodistus. Pääsyvaatimuksena on vähintään tason A2.2 suomen kielen taito. Opiskelijan kielitaito, opiskeluvalmiudet sekä matemaattiset taidot kartoitetaan opintojen alussa.

Opintojen kesto on noin 2 vuotta ja opetusta on neljänä iltana viikossa. Suomen kielen opetusta annetaan tehostetusti, lisäksi opiskellaan yksilöllisen ohjelman mukaan kaikkia muita perusopetuksen oppiaineita. Opiskelijoille tehdään opintojen alussa henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opiskelu on ilmaista opiskelijoille, joiden tavoitteena on suorittaa koko peruskoulu.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten perusopetus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Alkuvaiheen opinnot on tarkoitettu aikuisille, joilla ei ole peruskoulun päättötodistusta ja joilla on selviä puutteita alimpien vuosiluokkien tiedoissa ja taidoissa. Perusopetuksen päättövaiheeseen pääsyvaatimuksena on vähintään tason A2.2 suomen kielen taito.

Tutkinto / todistus

Peruskoulun päättötodistus

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten perusopetus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Konepajan aikuislukio
Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

Konepajan aikuislukio

Helsingin aikuislukio on nyt Konepajan aikuislukio. Konepajan aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai...

Lue lisää oppilaitoksesta Konepajan aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu