Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Taidehistoria, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Taidehistoria, maisteriohjelma

Tavoite

Taidehistorian opinnoissa saat näkökulmia visuaalisen kulttuurin historiaan ja nykypäivään. Taidehistorian alaan kuuluvat kuvataide, arkkitehtuuri, taideteollisuus, taiteen instituutiot, miljöökysymykset, taidekäsityö, käyttökuvan eri lajit sekä historiallisesti muuttuvat taidekäsitykset ja -teoriat.

Taidehistorian ajankohtaiset teoriat ja tutkimusmenetelmät tarjoavat välineitä ymmärtää ja analysoida laaja-alaisesti taiteen ilmiöitä ja rakennettua ympäristöä. Maisterivaiheen opintojen erityisenä tavoitteena on perehdyttää sinut alan teorianmuodostukseen ja syventää metodologisia taitojasi ja tutkimusteemojen tuntemustasi.

 Filosofian maisterin tutkinnon suorittaneella on:

  • oman tieteenalansa hyvä tuntemus
  • valmiudet tieteellisen tiedon ja tieteellisten menetelmien soveltamiseen
  • valmiudet toimia työelämässä oman alansa vaativissa asiantuntija- ja kehitystehtävissä ja kansainvälisessä yhteistyössä
  • hyvä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan
  • valmiudet tieteelliseen jatkokoulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen.

Koulutuksen sisältö

Taidehistorian syventävissä opinnoissa paneudut teoria- ja metodiopintoihin, tutkimustraditioon sekä historiallisesti muuttuviin taidekäsityksiin. Lisäksi erikoistut erilaisiin valinnaisiin tutkimusteemoihin. Seminaari johdattaa pro gradu -tutkielman kirjoittamiseen, joka päättää taidehistorian maisteriopinnot. Pro gradu -tutkielman avulla osoitat kykysi suunnitella ja toteuttaa jäsennelty, johdonmukainen ja itsenäinen tieteellinen tutkimus.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Taidehistoria, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: