🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Kajaanissa

Lähde Kajaaniin opiskelemaan!

Kajaani on noin 38 000 asukkaan teollisuus-, palvelu- ja koulutuskaupunki. Kajaanissa koulutuspalvelut ovat helposti saavutettavissa, missäpäin kaupunkia sitten asutkaan.
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
1
2

Kajaani – luovuutta ja osaamista

Kajaani on noin 38 000 asukkaan teollisuus-, palvelu- ja koulutuskaupunki.  Puunjalostusteollisuus on yksi kaupungin tärkeimmistä elinkeinoista. Kansainvälistä huippuosaamista edustavia yrityksiä on Kajaanissa useita ja mittaustekniikka on kansainvälistä tasoa oleva osaamisala.

Kajaanilaisen kulttuurin juuret ovat syvällä historiassa. Kaupunki tarjoaa kulttuurinnälkäisille runsaasti mahdollisuuksia. Voit hypätä esimerkiksi teatterin lumoavaan maailmaan, viettää elokuvailtaa uudessa elokuvateatterissa tai nauttia upeista konserttielämyksistä Kaukametsän konserttisalissa.

Lukutoukat löytävät luettavaa Kajaanin kaupunginkirjastosta ja historiasta ja taiteesta kiinnostuneille on tarjolla museoita, jotka tarjoavat ympäri vuoden mahdollisuuksia tutustua taiteilijoiden töihin tai Kajaanin värikkääseen historiaan.

Kajaani: Vireä urheilukaupunki

Urheilun ja liikunnan ystäville Kajaani tarjoaa erinomaiset puitteet ympärivuotiseen harrastamiseen. Maastoon pääsee liikkumaan ympäri vuoden hyvin hoidetuille maastoreiteille. Sisälajien harrastajille on tarjolla useita halleja ja saleja joissa voi harrastaa monipuolisesti esimerkiksi lentopalloa, koripalloa ja salibandya. Kaupungissa on lisäksi kuntosaleja useiden hallien yhteydessä. Kajaanin alueella on myös useita urheilukenttiä. Kajaanissa tanssijat voivat antautua tanssin pyörteisiin Naapurinvaaran tai Jormuan tanssilavoilla.

Kajaanin koulutustarjonta

Kajaanista löytyy niin yliopisto- ja korkeakoulutason kuinammatillisen erityisosaamisen opinahjoja: Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK, Kainuun ammattiopisto, Kaukametsän opisto, Kainuun musiikkiopisto sekä Osaamiskeskus Kainuun Aalto.

Kajaanin lukio ja Kainuun ammattiopisto muodostavat Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen, jossa on 4 600 opiskelijaa. Kajaanin lukiossa ja Kajaanin lukion aikuislinjalla voi suorittaa lukio-opintoja. Yleislinjan kurssitarjonta on monipuolinen ja lisäksi lukiolla on valtakunnallinen erityistehtävä kuvataiteessa ja musiikissa.

Kainuun ammattiopisto (KAO) antaa toisen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Kainuun ammattiopistossa on mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto, eli ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto.

Ammatilliset opinnot opiskellaan Kainuun ammattiopistossa ja lukio-opinnot opiskellaan omalla paikkakunnalla; Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon, Sotkamon tai Suomussalmen lukiossa. Kainuun ammattiopistolla on toimipaikat Kajaanissa, Kuhmossa, Suomussalmella, Vuokatissa ja Kuusamossa. Lisäksi aikuiskoulutuksella on erilliset toimipisteet Sotkamossa ja Vantaalla.

Oulun yliopisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu muodostavat Kajaanin korkeakoulukonsortion, joka sisältää Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen toiminnot sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun toiminnot.

» Tutustu Kajaanin koulutustarjontaan tarkemmin

Opiskelija-asunnot Kajaanissa

Opiskelija-asuntoja voi vuokrata esimerkiksi Kajaanin kaupungin omistamalta yhtiöltä, Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarilta. Opiskelija-asuntoa voivat hakea kaikkien peruskoulun jälkeisten oppilaitosten opiskelijat. Vuokra-asuntohakemukset jätetään Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin toimistoon.

Tarjolla on erilaisia opiskelijoille tarkoitettuja asumisvaihtoehtoja soluasunnoista perheasuntoihin. Osa asunnoista sijaitsee kampusalueella, osa noin 1–3 km etäisyydellä koulutusyksiköistä.

Tämän lisäksi vuokra-asuntoa voi etsiä myös muiden kiinteistönvälitystoimistojen kautta tai ilmoittaa asunnon etsinnästä esimerkiksi lehdessä.

Lähde: kajaani.fi, kamk.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!