Näyttää 1-20 koulutusta 89 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 89 tuloksesta
1
2
3
4
5

Kouluttaudu kansainväliselle uralle

Yritykset toimivat yhä enemmän kansainvälisissä olosuhteissa, jossa menestykseen tarvitaan osaavia työntekijöitä, jotka hallitsevat kansainväliset liikesuhteet. Bisnesmaailma tänä päivänä on hyvin kilpailukeskeinen, minkä takia alalla täytyy olla sekä määrätietoinen että yrityksen strategiat omaava. 

Kansainvälisen liiketoiminnan opinnoissa käsitellään muun muassa yritysten strategioita ja operaatioita kansainvälisessä toimintaympäristössä sekä valintoja päätettäessä esimerkiksi markkina-alueista, viennistä, ulkomaisista investoinneista ja muista operaatiomuodoista. Kansainvälinen liiketoiminta käsitteenä on laaja ja mielenkiintoinen tarjoten hyödyllistä tietoa ja näkökulmia myös kotimaan markkinoilla pysytteleville.

Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelu

Kansainvälistä liiketoimintaa voi opiskella sekä yliopistoissa että useammassa ammattikorkeakoulussa. Alalla jo työskentelevien on myös mahdollista täydentää kansainvälisen liiketoiminnan osaamistaan liiketoiminnan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen muodossa. Suomessa alaa on mahdollista opiskella sekä suomeksi että englanniksi. Yleensä nuoret haluavat kouluttautua alalle englannin kielellä, mikä antaa erinomaiset valmiudet työelämään kansainvälisen liiketoiminnan parissa. Usein jonkin toisen kauppatieteen tai liiketalouden osa-alueen yhdistäminen kansainvälisen liiketoiminnan opiskeluun kannattaa, minkä lisäksi kielten opiskelu kansainvälisestä urasta kiinnostuneelle on ensisijaisen tärkeää.

Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelu tarjoaa kattavan läpileikkauksen yritysten kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä tietoa niistä tekijöistä, jotka vaikuttavat yrityksen menestymiseen globaalissa toimintaympäristössä. Kansainvälinen liiketoiminta käsitteenä on laaja ja mielenkiintoinen tarjoten hyödyllistä tietoa ja näkökulmia myös kotimaan markkinoilla pysytteleville.

Työelämä

Kansainvälisen liiketoiminnan opinnoissa suuntaudutaan laajasti ulkomaankauppaan eli viennin, tuonnin, myynnin, markkinoinnin ja tullin tehtäviin. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • vientiassistentti/-päällikkö
  • markkinointiassistentti/-päällikkö
  • myyntiassistentti/-päällikkö
  • vientihuolitsija
  • assistentti
  • tullivirkailija
  • Business Controller Assistant
  • Account Manager

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Turun yliopisto, Tyomarkkinatori.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!