Näyttää 1-20 koulutusta 59 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 59 tuloksesta
1
2
3

Viestinnän opiskelu on monipuolista

Viestinnän koulutukset tarjoavat monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Viestinnän osaajia tarvitaan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, ja tulevaisuudessa digitalisoitumisen myötä viestinnän osaajia tarvitaan yhä entistä enemmän.

Viestinnän opiskelu on todella mielenkiintoista. Kurssit ovat monipuolisia niin kuin kurssien toteutustavatkin.

Viestinnän koulutus

Media-assistentiksi valmistava audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto antaa valmiudet assistenttitason työtehtäviin median parissa. Koulutuksessa opitaan käyttämään esimerkiksi kuvankäsittely-, piirrustus-, taitto- sekä editointiohjelmia mediatuotteiden valmistukseen ja omaan mediailmaisuun. Teknisen tietotaidon lisäksi valmistunut media-assistentti hyödyntää esteettistä ja kulttuurista perusnäkemystä työssään. Näyttötutkintona on mahdollista suorittaa myös audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto.

Kansanopistoissa voit opiskella viestintää eri kansanopistolinjoilla. Koulutukset antavat valmiuksia muun muassa kirjoittavan toimittajan ja tiedottajan työhön tai alan jatko-opintoihin. Näiden lisäksi opetellaan myös digitaalista ääni- ja kuvatuotantoa sekä editointia. Julkaisualustoina toimivat perinteinen printti ja digitaalinen internet-maailma.

Yliopistossa on mahdollista opiskella viestintää monessa eri suuntauksessa. Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijalla on näkemys muotoilun merkityksestä viestinnässä. Hän osaa luoda graafisia, visuaalisia konsepteja ja arvioida muotoiluprosesseja. Visuaalisen viestinnän muotoilun pääaineesta valmistunut taiteen kandidaatti osaa kohdistaa viestintää vastaanottajan huomioon ottaen, hallitsee suunnittelun ja osaa soveltaa graafista muotoilua eri medioissa. Tutkinnon suorittaneen tehtävänimikkeitä voivat työelämässä olla esimerkiksi graafikko, AD, graafinen suunnittelija tai sarjakuvataiteilija. Viestintää pääaineenaan yliopistossa opiskelevat valmistuvat humanististen tieteiden kandidaatiksi ja siitä kahden vuoden päästä filosofian maisteriksi.

Viestinnän ammattilainen työelämässä

Viestinnän parissa tehdään hyvin monentyyppisiä töitä. Taiteellisen luomisen lisäksi alalla työskennellään asiantuntijatehtävissä, opetustehtävissä ja tutkimustehtävissä sekä sisällöntuotannossa ja siihen liittyvissä teknisissä töissä. Myös teosten ja tapahtumien tuottaminen ja organisointi sekä erilaiset myynti- ja markkinointitehtävät työllistävät alalla.

Työpaikkoja on mm. tuotantoyhtiöissä, levy-yhtiöissä, alan järjestöissä ja eri medioissa. Alan yritykset ovat tyypillisesti kooltaan pieniä. Viestinnän alalla ei ole paljon tarjolla vakinaisia työsuhteita, minkä vuoksi usein työskennellään määräaikaisissa työsuhteissa, projekteissa tai freelanceina. Kilpailu työpaikoista on kovaa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Aalto-yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!