🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Turku on Suomen neljänneksi paras opiskelukaupunki 2024

Selvitimme Suomen kymmenen parasta opiskelukaupunkia vuonna 2024. Turku sijoittui niukasti kärkikolmikon ulkopuolelle.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2024: Turku

Turku on Suomen neljänneksi paras opiskelijakaupunki vuosimallia 2024!

Turku selvittää tiensä myös tänä vuonna viiden parhaan joukkoon sijoittuen tällä kertaa neljänneksi. Kaupunki tunnetaan opiskelijakaupunkina eikä syyttä – järjestetäänhän siellä vuosittain mm. opiskelijoiden laskiaistapahtuma Fastlaskiainen, toukokuinen Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto (AATU) sekä huhtikuinen Eerikinkadun appro.

Turku on eloisa ja kulttuuririkas kaupunki, joka yhdistää kauniin historiallisen ympäristön, modernin kaupunkielämän sekä merellisen luonnon. Kaupunki tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen paljon nähtävää, tekemistä ja koettavaa ympäri vuoden. 


🏙️

Väkiluku

202 466

🏫

Korkeakoulujen määrä

6

💡

Tiesitkö tätä?

Turku on perustettu vuonna 1229.


Opiskelijaelämä kukoistaa Turussa

Turku pitää viime vuoden tapaan ykkösijan opiskelijaelämää mitatessa, sillä sieltä löytyy eniten ainejärjestöjä ja opiskelijayhdistyksiä suhteessa opiskelijamäärään. Eriväriset opiskelijahaalarit ovatkin tuttu näky Turun katukuvassa, ja kaupungissa on kymmeniä tuhansia korkeakouluopiskelijoita. Kaupungissa on peräti kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. 

Ainejärjestöjen toiminta ei ole vain juhlien järjestämistä, vaan ne järjestävät monenlaista toimintaa laidasta laitaan. Ne ovat myös opiskelijan apuna, jos mieleen hiipii opiskeluun tai opiskelijan elämään liittyviä kysymyksiä. Lisäksi ne toimivat opiskelijoiden edunvalvojina sekä viestinviejinä opiskelijoiden ja yliopiston henkilöstön välillä.

Rakenna elämä Turkuun

Kaupunki tarjoaa runsaasti kulttuurielämyksiä museoiden, teattereiden ja keikkojen muodossa ja se menestyy suurien kaupunkien tapaan hyvin vapaa-ajan mahdollisuuksia mitatessa.Aurajoen rantaa pitkin tallatessa tai pyöräillessä voi nähdä monia kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä, kuten Turun linnan, Aboa Vetus Ars Nova -museon sekä Turun tuomiokirkon.

Liikunnasta nauttiville on niin ikään paljon mahdollisuuksia. Pidit sitten sisä- tai ulkoliikunnasta, niin vaihtoehtoja kaupungissa riittää. Tunnetuimmasta ulkoilualueesta Ruissalosta löytyy eniten luontopolkuja, mutta kaupungista löytyy monia muitakin paikkoja luonnonrauhaan vetäytymistä varten.

Joen voi ylittää joko monia siltoja pitkin tai oranssilla jokilautalla Förillä. Turusta löytyy myös kuuluisa funikulaari, jonka avulla voi kivuta historialliselle Kakolan alueelle. Monelle Turku on tuttu myös kesäisen Ruisrock-festivaalin järjestyspaikkakuntana.

Turkuun tykästyville löytyy hyvät ura- ja opiskelumahdollisuudet. Jatkotutkintoja on tarjolla yli sata ja vapaita työpaikkojakin on hyvin verrattuna muihin isoihin kaupunkeihin. 


Turusta sanottua 💬

"Palvelut saatavilla ns. tiiviisti ja kulkumatkat sekä lyhyitä että nopeita. Laadukkaita opiskelija-asuntoja on paljon ja mielettömän laaja koulutustarjonta. Menoa ja meininkiä löytyy mut luontoon ei oo koskaan lyhyt matka, ja matka muualle Suomeenkin taittuu nopeasti. Voiks enempää toivoa?"

"Turussa on paljon mahdollisuuksia rikkaaseen ja hauskaan opiskelijaelämään. Kaupunki on sopivan suuri, jotta sitä on hauska tutkia, jos vasta kaupunkiin muuttaa, mutta ei kuitenkaan liian suuri, että olo tuntuisi yksinäiseltä."

"Kaunis ja historiallinen kaupunki, joka ei ole liian valtava, mutta koulut ovat silti tasokkaita."

"Kaupunki, josta opiskelijatapahtumat eivät lopu kesken. Kaunis miljöö ja historiallinen arkkitehtuuri. Suuren kaupungin tuntua, mutta silti kompakti. Mahdollisuudet toteuttaa itseään ovat rajattomat!"


Korkeakoulut Turussa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Turun ammattikorkeakoulu
Turun yliopisto
Yrkeshögskolan Novia
Åbo Akademi


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset