Palkka ja tietoa ammatista Apuvälineteknikko

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Apuvälineteknikko suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä apuvälineitä niitä tarvitseville henkilöille. Apuvälineteknikoita työskentelee proteesipajoilla sekä apuvälineitä ja kuntoutuslaitteita valmistavissa yrityksissä. Käsityö- ja palveluammatissa tarvitaan luovuutta, kädentaitoja, empaattisuutta ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Apuvälineteknikko on teknisen apuvälinehuollon asiantuntija. Apuvälineteknikot toimivat asiakaspalvelutehtävissä, proteesien suunnittelu- ja valmistustehtävissä sekä oman alansa asiantuntijoina apuvälinekuntoutusryhmissä. Työn tavoitteena on potilaan toimintamahdollisuuksien ja elämänlaadun tukeminen, helpottaminen ja parantaminen.

Pääasiallisena tehtävänä

Lue lisää ammatista Apuvälineteknikko

Apuvälineyritykset. Apuvälineklinikat. Proteesipajat. Kuntoutuslaitteita valmistavat yritykset. Sairaaloiden ja muiden laitosten apuvälineyksiköt.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella apuvälinetekniikkaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon apuvälineteknikko (AMK).* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Apuvälineteknikko tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 764 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Apuvälineteknikko

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 764 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset