🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Autokorinkorjaaja

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Autokorinkorjaajat ovat peltiseppiä, jotka korjaavat kolarissa vahingoittuneita tai ruosteen vahingoittamia autoja. Työ vaatii monipuolista teknistä osaamista, ongelmanratkaisutaitoja, kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja.

Autokorinkorjaaja on peltiseppä, joka korjaa autojen kolari- ja ruostevaurioita sekä tekee autokorien muutostöitä. Tehtäviin kuuluu myös muoviosien korjaustöitä sekä lasien vaihtoa.

Autokorinkorjaaja ottaa usein itse työt vastaan asiakkailta eli auton omistajilta tai vakuutusyhtiöiltä. Ensiksi hän tarkastaa vahingon ja tekee kustannusarvion, jonka jälkeen

Lue lisää ammatista Autokorinkorjaaja

Autokorinkorjaajat työskentelevät autokorjaamoissa tai yhdistetyissä autokorjaamoissa ja -maalaamoissa. Autokorinkorjaajat voivat työskennellä myös ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa autoalan perustutkinnon autokorinkorjaukseen suuntautuen. Tutkinto on autokorinkorjaaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös mm. autokorimekaanikon ammattitutkinto ja autokorimestarin erikoisammattitutkinto.

Autojen huolto- ja

Lue lisää ammatista Autokorinkorjaaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset