🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Asentaja, rautatieliikenne

Rautatiekaluston huolto- ja kunnossapitotehtävissä työskentelevät asentajat tekevät monipuolisia mekaniikka- ja sähkötöitä vaunuille ja vetureille varikoilla, ratapihoilla ja konepajoilla. Työpaikkoja on VR:n kunnossapitoyksikössä. Ammatissa tarvitaan tehtävistä riippuen kone- ja metallialan tai sähköalan töiden osaamista sekä kaluston tuntemusta,

Lue lisää ammatista Asentaja, rautatieliikenne

Rautatiekaluston parissa työskentelevän asentajan tehtäviin kuuluvat erilaiset kaluston huolto- ja kunnossapitotyöt. Asentaja voi olla suuntautunut mekaniikkatöihin tai sähkötöihin.

Monipuolisiin kone- ja metallitöihin kuuluu esimerkiksi hitsausta, levy- ja teräsrakennetöitä, leikkaamista, sahaamista, poraamista, sorvaamista, jyrsintää ja hiontaa. Tehtäviin

Lue lisää ammatista Asentaja, rautatieliikenne

VR Groupin kunnossapitoyksikkö.

Mekaniikka-asentajan tehtäviin soveltuvat toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavat kone- ja metallialan perustutkinto sekä autoalan perustutkinto.

Sähköasentajan tehtäviin soveltuu toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettava sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto.

Perustutkinnot voidaan suorittaa myös näyttötutkintoina ja

Lue lisää ammatista Asentaja, rautatieliikenne
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset