🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Automaalari

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Automaalari on ajoneuvojen korien pintakäsittelyn ammattilainen. Automaalauksen tarkoituksena on käsitellä kolarikorjatun tai muuten vahingoittuneen auto pinta niin, ettei korjausta erota paljaalla silmällä. Automaalarin työssä ajoneuvotekniikka ja mekaanikko-osaaminen yhdistyvät taiteelliseen luovuuteen.

Automaalarin tehtäviä ovat autojen perus- ja korjausmaalaukset sekä ajoneuvojen materiaalien pintakäsittely. Tehtävät ja vastuualueet vaihtelevat työpaikan ja kokemuksen mukaan. Automaalari voi vastata kaikista auton maalauksen työvaiheista tai olla erikoistunut joihinkin työtehtäviin.

Kolarissa vahingoittunut auto korjataan ensin kuntoon. Sen jälkeen auton

Lue lisää ammatista Automaalari

Automaalarit työskentelevät automaalaamoissa. Heitä työskentelee myös autoliikkeissä sekä autokorjaamoissa, joiden palveluihin kuuluu automaalaus. Automaalari voi työskennellä myös ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa autoalan perustutkinnon, jossa voi suuntautua automaalaukseen. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa automaalarin ammattitutkinto sekä automaalarimestarin erikoisammattitutkinto.

Työ edellyttää jatkuvaa lisä- ja täydennyskoulutusta,

Lue lisää ammatista Automaalari
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset