Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Automaatioinsinööri on erikoistunut automaatiojärjestelmiin, joita käytetään esimerkiksi teollisuudessa ja kiinteistöissä. Työtehtävät vaihtelevat järjestelmien ja laitteiden suunnittelusta tuotekehitykseen ja tuotannon johtamiseen. Työpaikkoja on mm. eri toimialojen teollisuudessa, alan laitteita valmistavassa teollisuudessa ja suunnittelutoimistoissa.

Lue lisää ammatista Automaatioinsinööri

Automaatioinsinööri on erikoistunut erilaisiin automaatiojärjestelmiin, joita käytetään esimerkiksi teollisuuden prosessien ja tuotannon, energiantuotannon sekä kiinteistöjen laitteiden ohjauksessa ja valvonnassa.

Automaatio tarkoittaa automaattisesti eli itsetoimivaa laitetta tai järjestelmää, mutta esimerkiksi teollisuusautomaatiossa on usein kyse koneiden

Lue lisää ammatista Automaatioinsinööri

Paperiteollisuus. Kemianteollisuus. Elintarviketeollisuus. Energiateollisuus. Prosessi- ja automaatiotekniikan laitteita ja järjestelmiä valmistavat yritykset. Kone- ja metallituoteteollisuus. Elektroniikka- ja sähköteollisuus. Kiinteistöautomaatioon erikoistuneet yritykset. Suunnittelu- ja insinööritoimistot. Kaupan ala. Maahantuojat.

 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella automaatiotekniikkaa, sähkö- ja automaatiotekniikkaa ja talotekniikkaa. Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto insinööri (AMK).

Yliopistojen teknillistieteellisellä koulutusalalla voi opiskella automaatiotekniikkaa, automaatio- ja sähkötekniikkaa ja sähkötekniikkaa. Ylempi korkeakoulututkinto on

Lue lisää ammatista Automaatioinsinööri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Automaatioinsinööri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 312 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus

Palkka samankaltaisille töille kuin Automaatioinsinööri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 312 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset