Palkka ja tietoa ammatista Autonasentaja

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Autonasentajat korjaavat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoja sekä tekevät niille määräaikaishuoltoja. Työ vaatii monipuolista tekniikan osaamista, kädentaitoja ja asiakaspalvelutaitoja.

Autonasentajan on tunnettava autotekniikka. Autoissa on erilaisia teknisiä järjestelmiä, jotka asentajan on tunnettava. Hyviä kädentaitoja, loogista ajattelukykyä sekä ongelmanratkaisutaitoja tarvitaan tekniikan tuntemuksen lisäksi. Asiakaspavelutaidot sekä kyky työskennellä osana ryhmää ova myös tärkeitä ominaisuuksia autonasentajalle.

Autonasentajan

Lue lisää ammatista Autonasentaja

Autonasentajan työpaikkoja ovat muun muassa autoliikkeet, autokorjaamot ja kuljetusliikkeet. Autonasentajat voivat työskennellä myös ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa autoalan perustutkinnon autotekniikkaan suuntautuen. Tutkintonimike on ajoneuvoasentaja. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suorittamistapa. 

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös mm.

Lue lisää ammatista Autonasentaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Autonasentaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 535 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Autonasentaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 535 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset