Palkka ja tietoa ammatista Erikoissuunnittelija (rikosseuraamusala)

Rikosseuraamuslaitoksen arviointikeskuksessa työskentelevän erikoissuunnittelijan tehtäviin kuuluu osallistua vankien riski- ja tarvearvioiden, rangaistusajan suunnitelmien ja sijoituspäätösten tekemiseen. Työssä tarvitaan rikosseuraamusalan tuntemusta, tietoa rikolliseen käyttäytymiseen vaikuttamisesta sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Rikosseuraamuslaitoksen arviointikeskuksessa työskentelevä erikoissuunnittelija tekee oman rikosseuraamusalueen vankien arviointia ja tuomittujen rangaistusajan suunnittelua.

Rikosseuraamuslaitoksen (RISE) arviointikeskuksen tehtäviin kuuluu vankeusrangaistukseen tuomittujen riskien ja tarpeiden arviointi, rangaistusajan suunnittelu ja vankien sijoittelu

Lue lisää ammatista Erikoissuunnittelija (rikosseuraamusala)

Rikosseuraamuslaitoksen (RISE) rikosseuraamusalueiden (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-ja Pohjois-Suomi) alaisuudessa toimivat arviointikeskukset.

Laurea-ammattikorkeakoulussa Vantaan Tikkurilassa voi opiskella rikosseuraamusalaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan sosionomi (AMK) -tutkinnon.

Itä-Suomen yliopistossa (Joensuu) voi oikeustieteiden laitoksella suorittaa juridiikan erikoisaloille julkisoikeuteen pätevöittävän yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutuksen.

Alempi

Lue lisää ammatista Erikoissuunnittelija (rikosseuraamusala)
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset